Konsultacje dietetyczne

Przede wszystkim dopasuję dietę do Ciebie, uwzględnię twoje preferencje żywieniowe, umiejętności kulinarne,  wezmę pod uwagę co lubisz, a zwłaszcza  czego nie lubisz i nie tolerujesz. Ważne dla mnie będą również twoje możliwości finansowe na co szczególnie zwracam  uwagę.

Nauczę Cię jak zamienić zły nawyk na dobry
i wdrożyć go w codzienne życie bez wysiłku. 
Dam Ci wsparcie, motywację i pomogę wydobyć
z Ciebie Twoją ogromną siłę i chęć zmiany.

Chcesz rozpocząć zmianę?

Cennik usług

Konsultacja dietetyczna
wstępna (+ jadłospis)

150 zł

wizyta +
cena wybranego jadłospisu


wywiad żywieniowo – zdrowotny
analiza nawyków żywieniowych
przedstawienie podstawowych indywidualnych zaleceń i ustalenie planu działania
ustalenie zapotrzebowania energetycznego
jadłospis (a w nim lista zakupów, szczegółowy opis przygotowania posiłków)
kontakt i wsparcie przez cały okres współpracy
Konsultacja kontrolna
(+ jadłospis)

120 zł

wizyta +
cena wybranego jadłospisu


analiza składu ciała
omówienie postępów i analiza zmian nawyków żywieniowych
analiza dzienniczka żywieniowego
wprowadzenie ewentualnych korekt
jadłospis (a w nim lista zakupów, szczegółowy opis przygotowania posiłków)
kontakt i wsparcie przez cały okres współpracy
Pakiet
opieka miesięczna

370 zł

miesiąc


konsultacja dietetyczna wstępna + konsultacja kontrolna
analiza składu ciała 2x na konsultacji wstępnej i konsultacji kontrolnej
dwa 7 dniowe jadłospisy
lista zakupów
szczegółowy opis przygotowania posiłków
omówienie postępów + ewentualne korekty i modyfikacje
kontakt i wsparcie przez cały okres współpracy
Konsultacja kontrolna
(kolejna wizyta)

120 zł


analiza składu ciała
omówienie i analiza zmian nawyków żywieniowych na podstawie dzienniczka żywieniowego
wprowadzenie ewentualnych korekt
kontakt i wsparcie przez cały okres współpracy
Analiza składu ciała

50 zł


analiza składu ciała
omówienie wyników

Jak przygotować się do pierwszej wizyty?

Na pierwszej wizycie jeżeli nie masz przeciwwskazań zdrowotnych przeprowadzam analizę składu ciała, która aby była wiarygodna
i miarodajna musi być przeprowadzona po spełnieniu kilku warunków:

  • Pamiętaj aby przed naszym spotkaniem nie jeść przynajmniej
    3 godziny obfitego posiłku, zalegający pokarm może zawyżyć zawartość tkanki tłuszczowej
  • Nie nawadniaj się przed wizytą, przynajmniej przez godzinę nie spożywaj żadnych płynów
  • Badanie powinno być przeprowadzone na pusty pęcherz, jeżeli to konieczne i odczuwasz parcie na pęcherz przed samym badaniem to wskazane jest jego opróżnienie
  • W ciągu doby poprzedzającej badanie nie spożywaj alkoholu czy napojów energetycznych
  • Badanie przeprowadzone jest na bose stopy, przeciwwskazaniem są otwarte rany na stopach
  • Nie ćwicz, nie trenuj 12 godziny przed badaniem
  • Dotyczy kobiet – badania nie przeprowadzamy podczas miesiączki i u kobiet ciężarnych
  • Powiedz mi jeżeli masz wszczepione metalowe urządzenia w ciele, rozrusznik czy stend, jest to przeciwwskazaniem do wykonania pomiarów

Jak przebiegać będzie nasza współpraca

w gabinecie lub on-line krok po kroku?

  • Wypełnienie ankiety żywieniowo – zdrowotnej
  • Poproszę Cię przed pierwszą wizytą o przyniesienie dzienniczka żywieniowego (wcześniej wyślę Ci go na maila lub wytłumaczę
    i powiem co i jak zapisywać)
  • Analiza składu ciała
  • Konsultacja trwająca zazwyczaj około 60 – 90 minut (szczegółowy wywiad,  weryfikacja dotychczasowego odżywiania
    i przedstawienie podstawowych indywidualnych zaleceń i ustalenie wraz z pacjentem planu działania)
  • Otrzymasz gotowe zalecenia żywieniowe i jadłospis, jak również listę zakupów  (czas oczekiwania do 7 dni roboczych od dnia konsultacji). Oprócz tego dostaniesz ode mnie również inne materiały, które pomogą Ci zrozumieć po co i dlaczego wprowadzamy pewne zmiany oraz dokładniej przedstawię Ci chorobę z którą się zmagasz
  • Będziesz mieć ze mną kontakt przez cały okres współpracy
  • Po 7 lub 14 dniach kontrola twoich postępów ( analiza składu ciała, weryfikacja twoich postępów, wprowadzenie ewentualnych zmian w planie działania)
  • Konsultacja kontrolna raz w miesiącu

Dieta w jednostkach chorobowych:

  • INSULINOOPORNOŚĆ
  • CUKRZYCA TYPU 2
  • OTYŁOŚĆ
  • NADCZYNNOŚĆ I  NIEDOCZNYNNOŚĆ TARCZYCY
  • HIPERCHOLESTEROLEMIA
  • WRZODZIEJĄCE ZAPALENIE JELITA GRUBEGO
  • CHOROBA REFLUKSOWA PRZEŁYKU
  • NADCIŚNIENIE TĘTNICZE
  • ZESPÓŁ METABOLICZNY
  • DNA MOCZANOWA
  • OSTEOPOROZA
Hanna Szwejda – ZnanyLekarz.pl